Kurtos

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 1 Septembrie 2013
Kurtos

Ingrediente

  • Faina: 800 g
  • Drojdie uscata: 2 plicuri
  • Zahar pudra: 250 g
  • Margarina: 250 g
  • Oua: 2 buc
  • Zahar vanilat : putin
  • Coaja de lamaie: putina
  • Apa de flori de portocale: putina
  • Lapte caldut: 200 ml

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Ungaria

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss
Se amestaca prima data faina cu drojdia, apoi se adauga restul ingredientelo, se framanta aluatul si se lasa sa creasca cel putin o ora pana isi dubleaza volumul.

Dupa care trecem la prajit, si ne folosim de un instrument ramas de la bunica, vechi de peste jumatate de secol.
Si le prajim. Uleiul trebuie sa fie foarte bine incins si focul mic, astfel inat sa se faca repede si sa nu se imbibe cu ulei. Kurtosurile originale nu se prajesc in ulei ci pe un instrument asemanator dar mult mai mare si deasupra jarului.
Cand s-au rumenit, se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar.

Eu am caramelizat niste zahar si am turnat peste kurtosi ca sa aduca putin cu originalul.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri