Languste cu garnitura de orez si legume

postat de Retete in Imagini, in Fructe de mare, pe 12 Iulie 2013
Languste cu garnitura de orez si legume

Ingrediente

  • Languste: 2-4
  • Sare: dupa gust
  • Orez: 1 pungulita
  • Ceapa: 1
  • Ulei de masline: 3-4 linguri
  • Ardei gras rosu: 1/4
  • Ardei gras verde: 1/4
  • Morcovi: 1
  • Lamai: 1
  • Piper: dupa gust
  • Ghimbir: 1 bucatica mica
  • Usturoi: 4 catei
  • Unt: 25 g

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  3-4

Complexitate:

  Greu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Fructe de mare
Mod de Preparare

Langustele se spala si se curata de toate "antenele si piciorushele" sa ramana doar carapacea si coada

Coada se rupe de carcasa prin rasucire

Se pastreaza o "antena" cu ajutorul careia o sa intzepam la varful cozii(chiar la innotatoare jos pe dinauntru este ca o mica fanta.. sa scoatem "intestinul" dupa ce am intepat prindem intestinul pe la capatul gros al "cozii"(adica acolo de unde am desprins carapacea si tragem...o sa iasa f usor...din nou spalam bine cozile

Punem carapacele si cozile in apa fiarta cu sare si de cand incepe sa fiarba lasam 12 min

Apoi le scoatem si le scurgem bine de apa

Intre timp pregatim o garnitura de Orez cu Legume

Se fierbe orezul se scurge de apa, se incinge putin ulei de masline si in el calim rapid o ceapa taiata fashii subtiri,1/4 de ardei gras rosu taiat si el fashii subtiri, la fel si un 1/4 de ardei verde si 1 morcov pe care=l fierbem separat si-l taiem rondele, se condimenteaza cu sare, piper si la sfarsit se stoarce peste orez zeama de la o lamaie si se zdobeste ghimbirul curatat de coaja

Carapacele fierte si scurse se curata(golesc) absolut de tot ce au in ele le clatim cu apa plata, punem frunze de salata in ele pentru decor apoi le umplem cu garnitura de orez

Asezam Cozile Langustelor langa carapacele umplute cu orez

Apoi pregatim un Sos din :
zeama de la o lamaie
4 catei de usturoi zdrobiti
25 de gr unt topit
sare/piper
marar

Se infierbanta putin untul si se rastoarna in el restul ingredientelor se amesteca si se serveste imediat

Cozile de langusta se mananca reci
Garnitura este calda, sosul este cald

Si inca ceva f important..Daca dupa fierbere Carnea din coada langustei Nu este alba Nu se consuma...daca este gri...inseamna ca langusta nu a fost proaspata

Sursa retetei: Monica-Elizabet

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri