Lebar de casa

postat de Retete in Imagini, in Aperitive diverse, pe 12 August 2013
Lebar de casa

Ingrediente

  • Ficat de porc: 1 bucata
  • Plaman de porc: 1 bucata
  • Slanina de porc: 500 g
  • Mat de porc: 1 bucata

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aperitive diverse
Mod de Preparare

Ficatul si plamanul de porc se spala si se pun la fiert in apa cu sare, boabe de piper si foi de dafin.

Se lasa sa fierba la foc 20 de minute.

Se dau prin masina de tocat carne sau se mixeaza cu blenderul vertical impreuna cu slanina cruda

Se amesteca bine si se condimenteaza cu sare, piper

Matele se curata si lasa putin in apa cu putin otet. Se clatesc bine se scurg putin dupa care se umple cu compozitia preparata

Matul se umple cu teava de carnati atasata la masina de tocat carne. (eu am umplut cu posul pentru prajituri)

Se leaga la capete, se pune la fiert in apa in care au fiert si organele si se inteapa din loc in loc cu un ac. Se fierbe la foc mic 15 minute.
Se scoate pe o tava, se pune deasupra un fund de lemn iar deasupra o greutate ca sa se preseze. Se tine la rece.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri