Linzer cu mere

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 28 August 2013
Linzer cu mere

Ingrediente

  • Faina: 500 g
  • Untura: 250 g
  • Zahar: 250 g
  • Oua: 1
  • Galbenus de ou: 2
  • Drojdie: 1 cub
  • Lapte: 100 m
  • Mere: 6
  • Scortisoara: cat este nevoie

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de MihaelaT
Bunica mea facea des aceasta prajitura si noua, nepotilor tare mult ne mai placea.

Drojdia si o lingura de zahar se dizolva in laptele caldut.
Faina se pune intr-un vas, iar in mijloc se face o gaura unde se toarna laptele cu drojdia si zaharul.
Se la sa stea vreo 10 minute, se adauga ouale, cele 250 gr zahar facut pudra, untura si se framanta un aluat fraged care se lasa la dospit 30-40 de minute.
Intre timp, se curata merele de coaja, se dau pe razatoare si se storc in pumn de sucul abundent, se amesteca cu cele 6 linguri de zahar si o lingurita plina de praf de scortisoare.

Eu nu pun cuisoare, migdale sau altceva (cum am mai citit in alte retete facute cu unt) pentru ca-mi place sa simt gustul merelor, iar bunica o facea asa, mai simpla.
Intr-o tava unsa si tapetata cu faina, se intinde o foaie cam de jumatate de cm peste care se pun merele.
Peste mere se presara gris.
Se intinde a doua foaie, se face pe margine cu furculita pt a se lipi foile una de alta, se inteapa prajitura cu furculita si se da la cuptorul incalzit in prealabil.
Dupa 30 de minute este gata.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri