Lipie arabeasca

postat de Retete in Imagini, in Paine de casa, pe 7 Iunie 2013
Lipie arabeasca

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Liban

Categorii:

   Paine de casa
Mod de Preparare

Se incalzeste putin apa, se pune drojdia, sarea si zaharul se mixeaza bine apoi se adauga faina cate putin(merge cu mixerul cam pana adaugati 300gr faina) apoi incepeti sa framantati cu mana pana adaugati toata faina.

Se lasa la crescut 30-45 de min la loc cald.

Cand a crescut se imparte coca in "bile" se presara faina pe masa de framantat si se intinde cu sucitorul lipia (cat de mare aveti o tigaie din teflon)

Se pune tigaia direct pe foc( nu se pune absolut nimik in ea ulei sau altceva) si dupa ce ati intins lipia se pune la foc potrivit in tigaie...nu lasati sa se arda fiindca se face crocanta(stiti cum trebuie sa arate..se face imediat) se intoarce pe ambele parti... apoi scoateti lipia intr-o farfurie si acoperiti-o cu servete de hartie. In functie de cat de mare este tigaia ies intre 6-10 lipii.

Aluatul, impartit in bile, fiecare bila pusa pe masa infainata si, intinsa in foaie subtire, la copt in tigaie, ea se umfla f frumos.

Sursa retetei: Monica-Elizabet

Reteta în Imagini
Mod de Servire

Se folosesc la Shaworma, Shackshouka, Falafel sau alte mancaruri arabesti.
Se pot face si in varianta mini pentru a fii servite cu hummus sau unse cu pasta de branza/peste/salata de vinete

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri