Lipie - Paine Turceasca

postat de Retete in Imagini, in Paine de casa, pe 7 Iunie 2013
Lipie - Paine Turceasca

Ingrediente

  • Apa: 150 ml
  • Lapte: 100 ml
  • Unt: 5 linguri
  • Sare: 1/2 lingurita
  • Zahar: 1 lingurita
  • Drojdie uscata: 1 lingura
  • Faina: Pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini
  • Galbenus de ou: 1

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  180 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Turcia

Categorii:

   Paine de casa
Mod de Preparare

Apa, laptele, untul se pun putin la incalzit se adauga drojdia si zaharul si se lasa 5 min sa se umfle drojdia

Se adauga apoi sarea si putin cate putina faina pana cand alutaul se desprinde singur de pe maini

Se lasa la crescut 30-40 de min

Apoi se mai framanta cateva minute si se intinde pe masa infainata o foaie de cca 1 cm grosime, apoi se pune in tava si se mai lasa la crescut 20 de min
Inainte de a o pune in cuptorul preincalzit, apasam foaia crescuta cu degetul aratator din loc in loc, ungem foaia lipia cu un amestec facut din ou batut, cu o lingura de unt topit si 2 linguri de lapte

Apoi presaram deasupra seminte si punem la cuptor pentru aproximativ 10-12 min...nu trebuie f mult fiind subtire se coace repede

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri