Lussekatter

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 15 Iulie 2013
Lussekatter

Ingrediente

  • Margarina: 175g
  • Lapte: 500ml
  • Drojdie: 50g
  • Sare: jumatate lingurita
  • Zahar: 150g
  • Faina: 1kg
  • Sofran: 1g
  • Stafide: cat se doreste
  • Oua: pentru uns

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  20-25

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Serbia

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

1.Se topeste margarina si se adauga laptele.
2.Amandoua se incalzesc la temperatura degetului.
3.Drojdia se pune intr-un castronel si se aduga peste putin lapte+margarina.se amesteca pana se omogenizeaza
4.peste laptele ramas se adauga drojdia,zaharul,sarea si safranul
5.Totul se pune peste faina si se framanta.In afara de kg de faina eu pun intotdeauna o mana in plusla sfrasit si mai framant putin.
6. Se lasa la dospit jumate de ora
7.Se framanta din nou si se fac lussekatter.
8.Lussekatt se pun in tava(in care am pus hartie de copt)si se mai lasa o juma de ora la dospit
9.Se ung cu ou si se coc timp de 8 minute la 225 grade

Din stafide se fac niste ochisorii.

Reteta postata in forum de doly

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri