Macaroons prajiturele frantuzesti din bezea

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 15 Iulie 2013
Macaroons prajiturele frantuzesti din bezea

Ingrediente

  • Zahar granulat: 14g
  • Nuci: 33g
  • Zahar pudra: 75 g
  • Colorant alimentar: de care se doreste
  • Albusuri de ou: 1

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  20

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Franta
Mod de Preparare

Aceste mini prajiturele colorate sint o specialitate Frantuzeasca,cu toate ca se gasesc peste tot la orice patiserie sau cofetarie dupa mine sint cam scumpisoare .Am luat de gust si am dat in jur de 1 euro pe una :-o asa ca ajunsa acasa am cautat reteta pe net si am gasit citeva traduse si in Romaneste .Eu am luat si dintr-o parte si din alta

Deci m-am apucat de trebusca.

Spun cantitatile la un albus de ou .Albusul trebuie sa fie la temperatura camerei nu rece din frigider.

Deci se bate albusul cind e intarit se pune
14g zahar granulat se mai bate pina capata o constistenta cam 3 min.
33grame de nuca,alune sau migdale se macina si se amesteca cu
75 grame zahar pudra.Dupa care se mai macina o data
cu masina electrica de cafea .

Toate se cern prin sita marunta sa rezulte ca o faina dupa care se incorporeaza cu grija in albusul batut.

Adaugam culoarea dorita (eu am folosit colorant alimentar)sau cacao ori le putem lasa doar cu nuca .

Intr-o tepsie punem hirtie pergament si cu ajutorul cornetului formam niste buline ,aici vedeti e dupa cum le vreti de mari dar sa incercati sa le faceti cam de aceiasi marime .

Dupa ce am terminat de format bulinele lasam tava cam o jumtate de ora intr-un loc cald dar uscat si sint gata de pus la cuptor cind le incercam asa , atingem usor suprafata unei buline cu degetul daca nu se lipeste aluat de deget si simtim ca o pojghita deasupra sint gata de bagat in cuptor.
Cuptorul trebuie incalzit la 150 grade celsius (la mine 310 F)si le lasam exact 12 min .

Le scoatem afara dar le mai lasam sa se raceasca inainte de se desprinde cam 10 -15 min.

Le lipim cite doua cu ce doriti .Gem,nutela,sau orce alt fel de crema de ciocolata sau vanilie.

Specificatie:deoarece a fost prima incercare dupa cum se vede cele galbene si cele roz care au fost chear primele nu au reusit chear asa frumoase ,cele albastre verzi si albe sint mai reusite doar ca data viitoare va trebuii sa fiu mai atenta la marimea lor sa le fac cit mai egale posibil.

Reteta postata in forum de maraarad

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri