Madeleines-Madlene

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 28 August 2013
Madeleines-Madlene

Ingrediente

  • Unt: 120 g
  • Faina: 130 g
  • Praf de copt: 1/2
  • Sare: putina
  • Oua: 4
  • Zahar: 130 g
  • Coaja de lamaie: cat este nevoie
  • Vanilie: cat este nevoie

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  3

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Oana
Reteta e de pe blogul lui Teo

Se bat ouale cu zaharul bine bine, pana le creste volumul, se adauga vanilia si coaja de lamaie+ portocala.
Untul se topeste si se lasa sa se raceasca pana ajunge la temp camerei!
Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt(eu nu am cernut-o de lene), apoi se incorporeaza in compozitia de ou+ zahar.

Dupa ce amestecam bine compozitia si se omogenizeaza adauga treptat, in 3 ture untul topit! Se da la frigider compozitia 1h!!!!

Se unge cu unt si faina forma de madlene si se pune aluatul cu lingura! Eu am pus prea pline formele la prima tura, si au crescut ca nebunele! Deci forma nu trebuie umpluta ochi!
Se da la cuptorul preincalzit la 190 gr, 10-15 minute, se fac fff repede, trebuie avuta grija sa nu se arda!. Eu am tinut cuptorul intre 1 si 2 si a fost perfect! Sunt moi si delicioase

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri