Madlene

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 28 August 2013
Madlene

Ingrediente

  • Oua: 4
  • Zahar: 100 g
  • Zahar brun: 4 lingurite
  • Miere: 3 lingurite
  • Faina: 180 g
  • Praf de copt: 2 lingurite
  • Sare: putina
  • Unt: 120 g
  • Coaja rasa de portocala: cat este nevoie

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul

Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se ung si se tapeteaza tavile.Galbenusurile se bat cu 1/2 din zaharul fin, cu zaharul brun si cu mierea pana isi tripleaza volumul.
Se bat albusurile pe jumatate, se aduauga celalalta 1/2 de zahar fin, spuma tare.

Se adauga 1/3 din albus, la amestecul de galbenusuri, amestecand de sus in jos, se pune si 1/2 din amestecul de faina, sare, praf de copt si coaja de portocala rasa, si se amesteca tot timpul de sus in jos.
Se aduaga din nou 1/3 de albus, amestecandu-se de sus in jos, si ultia treime de albus, amestecand tot de sus in jos.La sfarsit se aduga punand putin cate putin, untul racut si topi si amestecand bineanteles , tot de sus in jos
Se pune aluatul in forme, se lasa la odihnit cam 10 min, si se coc

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri