Makhlouta - mancare de boabe

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 22 August 2013
Makhlouta - mancare de boabe

Ingrediente

  • Fasole uscata: 1/2 pahar
  • Fasole cu bob mare: cat este necesar
  • Naut: cat este necesar
  • Bob uscat: cat este necesar

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Liban

Categorii:

   Mancaruri cu legume
Mod de Preparare

sursa retetei: Ortansa desprecopii

Se pun la inmuiat de seara toate ingredientele.
A doua zi se pun la fiert-eu am pus nautul separat pt. ca mi-a fost teama ca se fierbe mai greu.
Cand sunt aproape fierte se adauga si 1/2 pahar de linte+ 1/2 pahar de burghul.
Aproape de sfarsit se mai adauga 1/2 pahar de orez alb(cu bobul scurt)
.Acum se amesteca usor cu lingura de lemn,ca sa nu se prinda orezul .
Separat se caleste o ceapa mica in 3-4 linguri de ulei si o capatana de usturoi curatat si taiat rondele
Se rastoarna peste fasolici, se potriveste de sare si cumin si se serveste calda cu crutoane de lipie.
Nota:pe parcursul fiertului se adauga apa, atat cat boabele sa fie mereu acoperite de apa.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri