Mancare de bame cu piept de pui

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 19 August 2013
Mancare de bame cu piept de pui

Ingrediente

  • Bame: 1 kg
  • Piept de pui: 500 g
  • Rosii: 4
  • Bors: 2 cani
  • Patrunjel: 1 legatura
  • Marar: 1 legatura
  • Ceapa: 1
  • Bulion: 1 lingura
  • Vin alb sec: 50 ml
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Otet: 1 lingurita
  • Ulei: putin
  • Usturoi: 3 catei

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4-6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Mancaruri cu legume
Mod de Preparare

Bamele se spala bine se taie coditele apoi se pun la fiert inr-un amestec de apa, 2 cani bors si 1 lingurita de otet
Se curata ceapa si se taie cubulete mici apoi se pune la prajit in putin ulei
Se lasa sa fierba cateva minute apoi se pun intr-o strecuratoare si se lasa de-o parte
Pieptul de pui taiat fasiute(eu am folosit piept de pui pregatit pentru shaworma...de la magazinul arabesc) se adauga peste ceapa calita si se lasa impreuna cateva minute
Apoi se adauga rosiile (fara coaja) taiate cubulete
Daca rosiile nu sunt f zemoase se adauga putina apa si se lasa la fiert aproximativ 10-12 min
Se adauga si bamele scurse bine, se amesteca usor avand grija sa nu se sfarame si mai lasam la fiert cateva minute(in functie de cat de fierte sunt ingredientele)
Adaugam apoi usturoiul zdrobit, vinul, bulionul si condimentele lasam sa mai dea cateva clocote, apoi presaram deasupra verdeta taiata marunt

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri