Mancare de dovlecei cu smantana

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 19 August 2013
Mancare de dovlecei cu smantana

Ingrediente

  • Dovlecei: 2
  • Ceapa: 1
  • Morcovi: 1
  • Rosii decojite: 1
  • Marar: cateva fire
  • Usturoi: 2-3 catei
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Boia de ardei: dupa gust
  • Ulei de masline: putin
  • Amidon: 1 lingurita

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Mancaruri cu legume
Mod de Preparare

Se taie ceapa fashii subtiri si se pune la calit in putin ulei de masline

Dovleceii se spala bine si se curata coaja acolo unde este patata apoi se taie rondele de cca 1/2 de cm si se adauga peste ceapa

morcovul se curata si se da pe razatoarea mare apoi se adauga si el in tigaia adanca la calit
separat se fierbe apa si cand legumele sunt inmuiate se adauga apa fiarta sa acopere legumele

dupa aproximativ 10 min se adauga rosia fara pielita si taiata cuburi mici si usturoiul zdrobit
cine doreste sa fie sosul mai gros poate sa dizolve o lingurita de amidon de porumb intr-o jumatate de cescuta de apa rece si sa o adauge peste legume

se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce de ardei se mai lasa sa fiarba putin apoi se adauga mararul taiat marunt

Reteta în Imagini
Mod de Servire

la servire optional se poate pune smantana

Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri