Mancare de linte

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 19 August 2013
Mancare de linte

Ingrediente

  • Linte: 500 g
  • Ceapa: 1
  • Usturoi: 3 catei
  • Bulion: 2 linguri
  • Suc de rosii: 100 ml
  • Marar: dupa gust
  • Cimbru: dupa gust
  • Ulei de masline: 5 linguri
  • Ardei iute pisat: 1 lingurita
  • Ardei gras rosu: 1/2

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania
Mod de Preparare

Se lasa linte la inmuiat apoi se pune in apa fierbinte si se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se arunca apa

se pune din nou la fiert in alta apa(fiarta) curata si se lasa 15 min

intr-o tigaie inalta se pun la calit in ulei, ceapa tocata f marunt(sau data pe razatoare) usturoiul pisat, ardeiul iute pisat, ardeiul gras taiat marunt si se lasa 3-4 minute,
se scurge lintea de apa(oprindu-se o ceasca de zeama si 5 linguri de linte)
se adauga lintea in tigaie peste ceapa si restul care s-au calit

cele 5 linguri de linte se paseaza impreuna cu zeama oprita, se amesteca cu bulionul si sucul de rosii, se pune si acest amestec in tigaie
se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si marar si se mai lasa la fiert cca 12-15 pana scade zeama aproape de tot si se formeaza un sos mai gros
se serveste alaturi de orez alb, carnati , pastrama sau alta carne

sursa retetei: Monica-Elizabet

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri