Mancare de mazare cu pui

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu carne, pe 19 August 2013
Mancare de mazare cu pui

Ingrediente

  • Mazare: 500 g
  • Rosii in bulion: 1/2 de conserva
  • Patrunjel: dupa gust
  • Marar: dupa gust
  • Piept de pui: 1
  • Ceapa: 1
  • Ulei: dupa gust
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania
Mod de Preparare

Se pune la fiert o craticioara cu apa sa fie fierbinte cand avem nevoie de ea

Se pune ulei in cratita si se incinge
Pieptul de pui(in cazul meu) se taie cuburi si se pune la prajit pana se rumeneste

Se adauga ceapa taiata marunt si se mai lasa cateva minute la calit

Daca mazarea este proaspata se curata se spala , se scurge bine de apa si se pune chiar de la inceput in oala pentru ca are cam acelasi timp de fierbere cu pieptul de pui...daca mazarea este din conserva se verifica daca este deja fiarta bine se pune mai spre sfarsit sa nu se sfarame(a mea a fost mazare din conserva dar era cam tare asa ca am pus-o de la inceput la fiert)

se adauga apa fiarta din craticioara doar cat sa acopere mazarea cu 1 deget si se lasa la fiert, eventual daca nici mazarea nici puiul nu sunt fierte se mai adauga din cand in cand apa(mereu fierbinte)

se taie marunt rosiile si verdeata si cu cateva minute inainte de a inchide focul se adauga si ele peste mazare, se sareaza, condimenteaza dupa gust

Se mai pot adauga rondele de morcovi la fiert si 1/2 de lingurita de zahar

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri