Meniu arabesc cu peste

postat de Retete in Imagini, in Paste, pe 22 August 2013
Meniu arabesc cu peste

Ingrediente

  • Peste: in functie de cate portii vreti
  • Ceapa: in functie de cate portii vreti
  • Orez: in functie de cate portii vreti
  • Rosii: pentru salata
  • Castraveti: pentru salata
  • Ardei verde: pentru salata
  • Sare: pentru salata
  • Piper: pentru salata
  • Otet/zeama de lamaie: pentru salata

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Liban

Categorii:

   Paste Peste
Mod de Preparare

sursa retetei: Hannen si Ortansa desprecopii

Pestele se curata de solzi se spala f bine se taie rondele se condimenteaza se da prin malai si se prajeste in ulei incins

Garnitura de orez cu ceapa Se caleste o ceapa solzisori apoi se adauga orezul spalat ,se pune apa si condimente si cind incepe sa fiarba se da la foc mic.ATENTIE! ca se lipeste din cauza cepei

Salata(pentru peste)Se face o salata de rosii,castravetiardei verde(gras si iute),ceapa
Toate se taie marunt,marunt! Se face un dressing din sare ,piper,un pic de otet sau zeama de lamaie!Se poate face si mai piperata
Sos Tarator1-2catei de usturoi pisati -2-3 linguri tahina -putina apa rece -zeama de lamaie(dupa gust) -sare -patrunjel tocat se amesteca totul ,se subtiaza cu apa

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri