Mere coapte

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 28 August 2013
Mere coapte

Ingrediente

  • Mere: 4
  • Unt: 40 g
  • Miere: 4 lingurite
  • Stafide: cat este nevoie
  • Scortisoara: cat este nevoie

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Se taie partea de sus a merelor "capacul"

apoi se scobeste miezul in mijloc(unde are marul semintele) cu un instrument special sau incet cu un cutit si cu o lingurita dar cu atentite sa nu se crape marul...nu se gaureste marul de tot...nu ajungeti cu instrumentul pana jos...

in gaurica formata umpleti cu nuci, stafide
se pune cate un cubulet de unt pe fiecare mar, o lingurita de miere

se presara scortisoara apoi se dau in cuptortul preincalzit pana se inmoaie bine merele aproximativ 15-20 de min

dupa preferinta se pot servi alaturi de nuci, stafide si altele(migdale, fistic, alune de padure) si cu o lingurita de smantana dulce deasupra

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri