Mere in foietaj

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 2 Septembrie 2013
Mere in foietaj

Ingrediente

  • Mere: 4
  • Stafide: 100 gr
  • Aluat de foietaj: 300 gr
  • Zahar brun: 1 lingura
  • Scortisoara: dupa gust
  • Zahar pudra: 1 linguritza

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

Merele se spala/ sterg se curata de coaja se scoate mijlocul marului cu un instrument special sau se scobesc cu un cutit

Se pun merele intr-o tava, se presara peste ele zaharul brun, scortisoara si se dau pentru 10 min la cuptor(sau in cuptorul cu microunde uneori) pana se inmoaie putin

Intre timp se pregateste foietajul

Se intind 4 patrate de foietaj(aproximativ10/10cm)cand sunt gata merele se lasa sa se racoreasca putin apoi se pune fiecare mar pe foaia de aluat se umple mijlocul marului cu stafide si se iau colturile aluatului pe rand si se prind in mijlocul marului.

Se pun in tava unse cu ulei si se dau la cuptor pana se rumeneste putin aluatul apoi se pudreaza cu zahar pudra

Merele se pot taia si jumatati, si cubulete si "prinse" in acest aluat

Sursa retetei: idee mihaela simiuc

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri