Mini Cozonacei

postat de Retete in Imagini, in Cozonaci, pe 22 Iulie 2013
Mini Cozonacei

Ingrediente

  • Faina: 250 gr
  • Drojdie uscata: 1/2 pliculet
  • Zahar brun: 2 linguri rase
  • Ulei: 25 ml
  • Galbenus de ou: 2
  • Lapte: 100 ml
  • Apa calda: 50 ml.
  • Sare: un praf
  • Coaja de lamaie: 1 lamaie
  • Unt moale: 100 gr
  • Zahar: 100 gr
  • Nuci macinate: 200 gr
  • Albusuri de ou: 2
  • Scortisoara: 1/2 lingurita

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Cozonaci
Mod de Preparare

Se pun in masina de paine in ordinea asta: lapte, apa,ulei, galbenushuri, zahar, sare,coaja de lamaie, faina, drojdie
Pe programul 13 de la masina Moulinex(practic sunt 20 de min de framantat) restul masina sta si dospeste

Daca-l framantati cu mana sa o faceti pana nu se mai lipeste de mana si-l lasati la dospit pana isi dubleaza volumul si se pun ingredientele astfel:drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar se lasa la odihnit 5 minute,se amesteca apoi cu restul ingredientelor mai putin faina care se adauga cate putin pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.

Pentru umplutura: Mixatt toate ingredientele f bine apoi tineti un pic in frigider ca umplutura sa nu curga

Am pus "coshulete din hartie in tava de briose"

Cand aluatul a crescut se intinde o singura foaie dreptunghiulara, se pune umplutura, se ruleaza...obtinem un rulou lung pe care il teiem in 12 bucati cat mai egale, se pune fiecare bucata in coshuletul ei se mai lasa la crescut inca 25-30 de min

Preincalziti cuptorul si lasati la 180 gr

Se tin in cuptor pana se auresc

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri