Mini Eclere

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 27 August 2013
Mini Eclere

Ingrediente

  • Faina: 200 g
  • Apa: 300 ml
  • Ulei: 75 g
  • Oua: 6
  • Sare: dupa gust
  • Zahar: dupa gust

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Oana
Cu precizarea ca in elanul meu n-am facut nici o poza la etape dar cu promisiunea ca data viitoare fac, postez reteta Laurei Adamache de eclere, care e supera
Reteta copiat de la Laura :ymblushing:

Prima regula pentru reusita acestei retete este respectarea cu sfintenie a ingredientelor, faina si ouale jucand un rol esential in aceasta reteta.



1. Faina trebuie cernuta de doua ori inainte de a ne apuca de choux-uri.

2. Ouale se cantaresc neaparat pentru ca daca ne scapa putin mai mult ou in aluat am compromis toata reteta si nu se mai poate face absolut nimic. De aceea va sfatuiesc ca ultimul ou pe care il adaugati sa il spargeti separat intr-o farfurie, il frecati putin cu furculita si il adaugati treptat. Important este ca aluatul final sa faca “mot”, adica, in momentul in care formam choux-ul nostru pe hartia de copt cu ajutorul unui sac a poche(sac de pasticerie) sa se formeze un mic mot in partea superioara. O sa va arat putin mai jos despre ce mot este vorba in caz ca nu am fost foarte clara.

3. Un alt aspect extrem de important este temperatura cuptorului. Coacerea choux-urilor se va produce in 3 etape: prima la o temperatura ridicata pentru a permite choux-urilor sa isi creeze interiorul alveolat, a doua etapa- la o temperatura medie care va permite coacerea choux-urilor iar in a treia etapa vom “usca” choux-urile prin coacerea lor pentru o perioada scurta de timp in cuptor cu usa intredeschisa.
Ingrediente (50 choux à la crème)


300 gr apa

200 gr faina

75 gr ulei

6 oua (cantarite cu coaja 359 gr)

un varf cutit sare

un varf cutit zahar


Punem la fiert apa amestecata cu uleiul, sarea si zaharul iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam toata faina deodata si amestecam foarte rapid si viguros pana ce faina va fi complet incorporata. Amestecam incontinuu in aluat cu o lingura de lemn iar in momentul in care alautul se compacteaza si se desprinde de pe marginile cratitei, stingem focul. Cam 4-5 minute sunt necesare pana ce aluatul se desprinde de pe marginile cratitei.

Lasam aluatul sa se racesca complet. Cand este rece, adaugam cate un ou pe rand si mixam. ATENTIE, nu adaugam urmatorul ou pana ce precedentul nu a fost complet incorporat in aluat. Primele 5 oua le adaugati fara frica dar al saselea il spargeti separat intr-o farfurioara si il adaugati treptat astfel incat aluatul sa fie destul de solid ca sa isi pastreze forma dupa ce formam choux-ul. Puteti face o proba in timp ce adaugati al saselea ou: puneti aluatul in sacul de pasticerie si faceti de proba un choux pe o farfurioara. Daca face “mot” atunci nu mai adaugati ou.
Preincalzim cuptorul la 210 grade si introducem tava cu choux-uri pentru 20 minute in cuptorul incins. In a doua etapa, micsoram temperatura la 180 grade si lasam choux-urile 10 minute iar spre sfarsit intredeschidem usa cuptorului si le mai lasam pentru 10 minute

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri