Mini prajiturele cu ricotta si mascarpone

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 15 Iulie 2013
Mini prajiturele cu ricotta si mascarpone

Ingrediente

  • Faina: 250 g
  • Unt: 120 g
  • Zahar pudra: 50 g
  • Oua: 1 buc
  • Amidon: 1 lingura rasa
  • Coaja de lamaie: 1 buc
  • Ricotta: 250 g
  • Mascarpone: 100 g
  • Zahar pudra: 100 g
  • Grand marnier: 3 linguri
  • Ciocolata rasa: 2 linguri
  • Nuci macinate: decor
  • Zahar pudra: decor

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Italia

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Danelutza
Pentru aluat (pasta frolla), avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
250 g faina de griu
120 g unt
50 g zahar pudra
un ou
o lingura rasa de amidon (de cartofi am pus)
coaja rasa de la o lamiie/portocala
Incepem intii sa preparam aluatul. Cernem faina de griu, adaugam oul (fara coaja, bineinteles), untul taiat feliute subtiri, zaharul pudra, amidonul si coaja de portocala.
Vom obtine un aluat destul de tare...
ii dam forma de mingiuta, punem deasupra vasului o punga in cap si-l punem la frigider, pentru cel putin 30 de minute.
Dupa ce a trecut jumatatea de ora, scoatem aluatul de la frigider si facem o foaie subtire de circa 3 mm si cu ajutorul unui pahar, taiem cerculete pe care le asezam in tava pe hirtie de copt
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 15 minute.
Cit timp se racesc cerculetele, preparam crema pentru umplutura.
Crema:
250 g ricotta
100 g mascarpone
100 g zahar pudra
3 linguri de Grand Marnier
2 linguri de ciocolata rasa
Intr-un castron punem ricotta, mascarpone si zaharul pudra, amestecindu-le bine, adaugam licoarea imbatatoare, adica cele trei linguri de Grand Marnier, in traducere lichior pe baza de cognac si esenta de portocale
adaugam si ciocolata rasa dar... prin gaurele mari ale razatoarei
Decor:
ciocolata rasa/nuca macinata dar foarte putin (deci sa nu se faca praf)
zahar pudra
Cu ajutorul unei siringi pentru dulciuri, luam cite un cerculet punem crema deasupra, acoperim cu alt cerculet si decoram cum dorim si cum poftim...
Tavalim marginile prajiturelei prin ciocolata rasa sau nuca macinata.
Nu ca mi-as lauda prea mult retetele, dar prajiturele astea sint de-li-cioase, maninci una si mai vrei... iar linga o cafea merg de minune...

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri