Mini torturi martisor

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Mini torturi martisor

Ingrediente

  • Oua: 10 bucati-blat
  • Zahar: 10 linguri-blat
  • Ulei: 5 linguri-blat
  • Amidon: 2 linguri-blat
  • Cacao: 2 linguri-blat
  • Faina: 8 linguri-blat
  • Arome: dupa gust-blat
  • Apa: 1 ceasca - sirop
  • Zahar: 1 ceasca - sirop
  • Esenta de rom: dupa gust- sirop
  • Zmeura: 800g- mousse de zmeura
  • Zahar: 6 linguri- mousse de zmeura
  • Frisca: 400 g- mousse de zmeura
  • Lapte condensat: 180g- mousse de zmeura
  • Gelatina: 2 plicuri- mousse de zmeura
  • Ciocolata alba: 90g - mousse de ciocolata alba
  • Frisca: 400g- mousse de ciocolata alba
  • Lapte condensat: 180g- mousse de ciocolata alba
  • Gelatina: 1 plic- mousse de ciocolata alba

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alynusa

-batem albusurile bine,adaugam zaharul treptat...galbenusurile...uleiul
cacaoa,amidonul si la urma faina treptat...se coace pana trece testul scobitorii...

dupa racire blatul astfel rezultat se taie pe orizontal 3 blaturi egale.
In tava care am copt blatul montam tortul astfel:
-punem unul din blaturi,il insiropam apoi preparam mouusul de zmeura astfel:
-batem frisca bine...adaugam laptele condensat..

preparam siropul de zmeura: peste zmeura punem zaharul ...
cand a inceput sa lase zeama il punem pe foc si ii dam un clocot(1-2 minute)apoi strecuram prin tifon.

iar in sucul rezultat (asa cald)adaugam gelatina pe care am pus-o anterior la inmuiat in 2 linguri apa calduta...amestecam pana se dizolva gelatina si incorporam cu frisca si laptele condensat...turnam mouusul peste primul blat apoi adaugam al doilea blat il insiropam si pe acesta dupa care preparam mouusul de ciocolata..

-300ml frisca se bate...adaugam laptele condensat...
-punem la incalzit 100ml frisca in care adaugam ciocolata la topit

cand aceasta sa topit luam vasul de pe foc,adaugam gelatina care am pus-o anterior la inmuiat intr-o lingura de apa calda....si mestecam pana se dizolva toata gelatina dupa care o incorporam in frisca batuta...

-turnam peste blatul al doilea si incheiem cu blatul 3 pe care il insiropam foarte putin...(deoarece acesta o sa fie baza)
-dam la rece 4-5 ore dupa care taiem minitorturile cat vrem de mari..

le ornam dupa imaginatie...(eu le-am ornat cu 2 ciocolati amarui topita in 50ml frisca....am facut un jnur din martipan si rahat,trandafirii din rahat iar canafii sunt din bomboane raffaelo...

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri