Moujdara mancare din linte si orez

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 22 August 2013
Moujdara mancare din linte si orez

Ingrediente

  • Linte: 2 pahare
  • Ceapa: 1 bucata
  • Orez alb: 1/2 pahar
  • Ulei de masline: 1/2 pahar
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Cumin: dupa gust

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Liban

Categorii:

   Mancaruri cu legume
Mod de Preparare

sursa retetei: Ortansa desprecopii

Se lasa lintea de cu seara la inmuiat

Se pune la fiert lintea.dupa cateva clocote se arunca apa si se pune alta curata(procedeul de aruncare a apei se repeta de 3-4 ori) apa trebuie sa depaseasca stratul de linte cu inca pe atat cat este cel de linte
Se fierbe pana bobitele devin fragedeSe paseaza lintea foarte fin(in blender)impreuna cu apa in care au fiert.Lintea pasata se transfera intr-o oala si se pune iar pe ochiul cel mai mic al aragazului
Se condimenteaza.orezul spalat bine se arunca in oala si se fierbe amestecand in continuu,compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantane mai groase.daca s-a ingrosat si orezul nu e inca fiert se mai adauga jum. de pahar de apa.daca compozitia e prea lichida se fierbe pe foc mic pana se mai scade
Important:lintea se lipeste f. usor.separat se taie ceapa marunt si se caleste in uleiul de masline,se arunca peste mujadra din oala,se mai da in cateva clocote

Reteta în Imagini
Mod de Servire

Se serveste cu cartofi prajiti si salata sau muraturi

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri