Mucenici moldovenesti

postat de Retete in Imagini, in Cozonaci, pe 22 Iulie 2013
Mucenici moldovenesti

Ingrediente

  • Unt: 150 g
  • Lapte: 450 ml
  • Zahar: 200g
  • Sare: 1/2 lingurita
  • Oua: 1
  • Drojdie proaspata: 50 g
  • Faina: 800g

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Cozonaci
Mod de Preparare

Cele 150 g unt se topesc,se adauga laptele,zaharul,sarea si oul.Amestecam bine si incalzim pana ajunge la temperatura de 37 grade(temperatura degetului).

Drojdia se pune intr-un castronel si se dizolva cu amestecul de unt,lapte(cel de mai sus).Cand s-a incorporat toata drojdia adaugam peste faina si incepem sa framantam.

Lucram coca incet pana totul se incorporeaza bine.Lasam la dospit 40 minute la un loc caldut ferit de curent.

Pe masa de lucru presaram faina si incepem sa framantam inca cateva minute coca(2-3 am framantat eu)

Formam mucenicii ,lasam sa creasca inca 20-30 minute

Bagam la cuptorul preincalzit 8-10 minute.pana se rumenesc. Coacem la 230 grade

Ungem cu miere si presaram nuca macinata...eu am pus alune de padure

Reteta postata in forum de doly

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri