Mucenici moldovenesti de post

postat de Retete in Imagini, in Covrigi, pe 22 Iulie 2013
Mucenici moldovenesti de post

Ingrediente

  • Faina: 550g
  • Drojdie uscata: 1 plic
  • Lapte: 125ml
  • Apa calda: 125ml
  • Zahar tos: 150g
  • Ulei: 80g
  • Sare: 1 lingurita

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Covrigi Mancaruri de post
Mod de Preparare

Pun si eu aici reteta pe care am ''cules-o'' de la Gourmandine

Dupa cum o sa vedeti se pot face si in varianta de post ;)

Pentru aluat:
550g faina
1 plic drojdie uscata (eu am pus un cub de drojdie proaspata)
125ml lapte caldut (pentru varianta de post inlocuiti laptele cu apa)
125ml apa calduta
150g zahar tos
1 ou (pentru varianta de post excludeti oul din reteta)
80g unt (pentru varianta de post inlocuiti untul cu ulei)
1 lingurita rasa sare

Pentru uns mucenicii inainte de a-i introduce la cuptor:
50ml lapte
1galbenus crud
(pentru varianta de post ungeti mucenicii cu pensula inmuiata in putina apa in care ati dizolvat un pliculet de zahar vanilinat)

Pentru sirop:
Dupa ce-i scoatem din cuptor ii pensulam bine cu sirop sau putem chiar sa-i scufundam in sirop.Eu i-am pensulat bine de tot.
300ml apa
150g zahar tos
1 plic zahar vanilinat
1 esenta de rom
Coaja rasa de la o lamiae

Pentru uns deasupra:
Miere

Pentru presarat deasupra:
Miez de nuca macinata

Reteta postata in forum de Danna

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri