Muffins cu cartof dulce

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 28 August 2013
Muffins cu cartof dulce

Ingrediente

  • Faina: 285 g
  • Praf de copt: 1 1/2 lingurita
  • Sare: 1/2 lingurita
  • Bicarbonat: 1/4 lingurita
  • Lapte batut: 75 ml
  • Lapte: 75 ml
  • Cartofi dulci: 1
  • Extract de vanilie: 1 lingurita
  • Unt moale: 115 g
  • Zahar: 170- 180 g
  • Oua: 2
  • Zahar pudra: pentru topping
  • Scortisoara: dupa gust
  • Unt topit: 50-60 g

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Cand am auzit prima data despre cartoful dule, ca nu ingrasa la fel de tare ca si cartoful normal, mi-am zis, asta al meu e, imi cumpar si de cate ori simt ca mi-e foame ma rezolv cu cartoful dulce. Da totul perfect, doar ca are gust minunat de dovleac, si ala mie nu-mi place. Sau mai bine zis nu-mi place in anumite combinatii. In altele il ador. Nu-mi place copt si mancat cu miere sau asa gol, si nu-mi place in placinta. In schimb in checuri, alte aluaturi unde nu se simte asa de tare gustul, sau in varianta sarata imi place enorm. La fel si cartoful dulce.
" Vitamina A (sub forma de betacaroten) este vedeta incontestabila a cartofului dulce. Practic, o suta de grame asigura chiar de trei ori necesarul zilnic al organismului pentru aceasta vitamina! La aceeasi cantitate, cartoful dulce contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele! "
Reteta de mufinsi de pe un blog american.

Se amesteca faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul. In alt vas se amesteca laptele, laptele batut si pireul de cartof dulce, facut din pasarea cartofului copt in cuptor. Se poate blendui, eu l-am pasat cu furculita. In al treilea vas se bate untul moale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale pe rand, batatnd bine dupa fiecare ou. Alternativ se adauga apoi ingredientele uscate si cele lichide in amestecul de unt. NU SE INSISTA CU AMESTECATUL, SI NU SE AMESTECA CU MIXERUL, CI CU LINGURA DE LEMN. Se pune aluatul in formele de muffins si se coc pana trec testul scobitorii. Dupa ce se racesc putin, sa fie inca calzi, dar sa poata fi manuiti, se ung cu unt topit si se tavalesc prin zahar cu scortisoara.
Sunt demential de suculenti si buni la gust, iar crusta de unt cu zahar si scortisoara iti vine s-o mananci pana la ultima farmitura.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri