Napolitana cu crema caramel si nuci

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 29 August 2013
Napolitana cu crema caramel si nuci

Ingrediente

  • Foi de napolitane: 1 pachet
  • Unt: 1 pachet
  • Zahar: 2 cani
  • Nuci/alune: 1 cana
  • Lichior: 2 linguri
  • Oua: 3
  • Scortisoara: cat este nevoie

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta de pe spatele cutiei cu foi de napolitane cu diferenta ca eu am pus mai putin zahar si in loc de nuci erau alune de padure, insa am sa scriu reteta asa cum este pe pachet

Intr-o cratita se amesteca ouale cu o cana de zahar si untul la temperatura camerei
Se pune pe foc si se lasa sa dea cateva clocote
Separat in alta craticioara se caramelizeaza cea de a doua cana de zahar
Se amesteca "cremele" din cele doua craticioare

Se adagua nuca taiata/pisata dupa preferinta
Se adauga scortisoara si cele 2 linguri de rom
Incepem montarea
Se pune o foaie de napolitana,2-3 linguri de crema, alta foaie, crema...si tot asa pana se termina ingredientele
Se infasoara intr-o folie de aluminiu iar deasupra se pune o carte grea si se da la frigider pana a doua zi...dar cine are rabdare :)
cam intr-o ora dupa ce-a fost gata am taiat-o, crema nu curge deloc...este delicioasa

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri