Negresa

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 29 August 2013
Negresa

Ingrediente

  • Margarina: 250 g
  • Zahar: 400 g
  • Cacao: 5 linguri
  • Lapte: 200 ml
  • Oua: 4
  • Faina: 200 g
  • Nuca prajita si macinata: 5 linguri
  • Praf de copt: 1 plic
  • Zahar vanilat : 1 plic

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Ghiocel
Reteta este preluata de pe un plic de cacao de la Dr.Oetker la care am facut mai muuuuulte modificari.

se pune la fiert margarina impreuna cu zaharul, laptele si cacao.
Dupa cateva clocote, compozitia se ia de pe foc si se pune la racit.
Se pastreaza putin din acest sirop.
Cand este rece se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si albusurile batute spuma.
Aluatul se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt la foc potrivit timp de cca 25-30 min.

Cand este aproape gata (trece testul cu scobitoarea) se scoate din cuptor, se toarna cu lingura siropul pastrat, se intinde pe toata suprafata si se introduce din nou la cuptor tava pentru inca cca 5 minute.
Cand prajitura este gata se scoate din cuptor si se taie rece. Se orneaza dupa preferinta. Eu am stropit cu glazura din ciocolata alba (75 ml frisca lichida si 100 gr ciocolata alba) si nuca maruntita si prajita.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri