Negresa cu bezea si glazura de ciocolata

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 29 August 2013
Negresa cu bezea si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • Oua: 12
  • Zahar: 12 linguri
  • Faina: 12 linguri
  • Ulei: 12 linguri
  • Praf de copt: 1 plic
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Cacao: 2 linguri

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  12

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

albusurile batute cu zaharul+z vanilat
galbenushurile batute cu uleiul+praful de copt
se amesteca galbenushurile in albusuri punandu-se cate o lingura din compozitie si alternativ punem si cate o lingura de faina.
se pune la copt in tava cu hartie de copt pentru 15-20 min

intre timpse bat 10 albushuri cu 300-400 gr zahar(dupa gust mai mult poate sa fie mai mult sau mai putin)
si puse pe baie de abur ca sa se bata mai bine
apoi se scoate blatul din cuptor si se rastoarna bezeaua deasupra lui se intinde bine
se pune din nou la cuptor pentru 12-15 min(pana se aureste putin bezeaua deasupra)
Se lasa putin la racit

glazura este din:
6 linguri de zahar
6 linguri de unt
6 linguri de apa
2 linguri de cacao


Se pun la fiert zaharul, apa si cacaoa se lasa putin sa se topeasca zaharul si sa se ingroase,apoi se adauga untul se amestea bine sa se topeasca si se toarna peste prajitura

sursa retetei: Monica-Elizabet

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri