Negresa cu nuci, insiropata

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 29 August 2013
Negresa cu nuci, insiropata

Ingrediente

  • Ciocolata: 8 patrate
  • Unt: 1 ceasca
  • Oua: 5
  • Zahar: 2 cesti
  • Esenta de vanilie: 1 lingurita
  • Faina: 1 1/2 ceasca
  • Sare: 1 lingurita
  • Alune prajite si macinate: 2 cesti

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Din ciclul am ciocolata multa si n-am ce sa fac cu ea (tot din ciocolata oualor de la Paste) am tot cautat pana am gasit reteta aceasta pe
Retete culinare
putin modificata


Se inncinge cuptorul la 220 de grade.

Se topeste ciocolata si untul la flacara mica(sau in microunde).

Intr-un castron, se amesteca ouale, zaharul si esenta de vanilie, f bine cu mixerul

Se incorporeaza amestecul de ciocolata topita, faina si sarea si vom obtine un alaut cremos
Adaugam apoi alunele(nucile in cazul meu) macinate.

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina se rastoarna compozitia in tava si se pune la copt in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute.
Cand este gata se lasa sa se raceasca, apoi o insiropam cu un sirop facut din

1 ceasca de lapte(sau smantana dulce)
100-120 gr ciocolata
1 lingura de zahar
Se rupa bucatele ciocolata si se pune la topit pe baie de abur sau in cuptorul cu microunde apoi se insiropeaza cu acest sirop negresa
Eu ca sa se patrunda mai bine am taiat negresa in triunghiuri(fiindca am copt-o in forma de tort) apoi am insiropat si am presarat deasupra nuca de cocos
Am servit cu inghetata...delicioasa a fost

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri