Negresa insiropata

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 29 August 2013
Negresa insiropata

Ingrediente

  • Zahar: 1 1/2 cana
  • Faina: 1 1/2 cana
  • Lapte: 1 cana
  • Ulei: 1 cana
  • Oua: 5
  • Cacao: 3-4 linguri
  • Nuca macinata: 6 linguri
  • Zahar vanilat : un plic
  • Praf de copt: un plic
  • Sare: 1/4 lingurita
  • Nuca: cat este nevoie
  • Gem de visine: 3 linguri

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss
De mult tot caut o reteta de negresa si am gasit pe blogul lui Ralu' .(Multumesc Ralu pentru reteta.)
Asadar reteta, cu unele mici modificari:

Intr-un vas se amesteca zaharul, zaharul vanilinat, cacaua, apoi se adauga treptat laptele si uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot. Din aceasta compozitie se opreste o cana.
Restul siropului de ciocolata se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu 5 galbenusuri, se adauga nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma si bucatile mari de nuci. Optional se pot adauga cele 3 linguri de gem de visine.

Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit 25-30 minute, pana trece testul scobitorii.
Cand este aproape gata, se scoate tava din cuptor, se toarna peste blat siropul de cacao ramas in care am adaugat o jumatate sticluta esenta de rom si se intinde cu dosul unei linguri pe toata suprafata prajiturii, apoi se introduce din nou in cuptor si se mai coace 10 minute, la foc mic. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri.

Eu am batut 150 ml frisca si am ornat prajitura, dupa ce am taiat-o in patrate. Din sirop am pastrat 2-3 lingurite pe care le-am picurat peste moturile de frisca.
E delicioasa prajitura. Daca vreti sa va dati gata sotul/iubitul/prietenul, cu aceasta prajitura mergeti la sigur. :)

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
1 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

  • andra

    si gemul de visine ce facem cu el???

    10 Ianuarie 2014   |   Raspunde
    • Administrator
      Se pune in compozitia care se baga la cuptor. Este optionala adaugarea lui.
      13 Ianuarie 2014   |   Raspunde

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri