Non plus ultra - fursecuri cu bezea

postat de Retete in Imagini, in Bomboane, fursecuri, pe 18 August 2013
Non plus ultra - fursecuri cu bezea

Ingrediente

  • Faina: 300g
  • Unt: 200g
  • Galbenus de ou: 3 bucati
  • Zahar pudra: 3 linguri
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Coaja de lamaie: 1 bucata
  • Albusuri de ou: 3 bucati - pentru bezea
  • Zahar pudra: 180 g - pentru bezea
  • Zeama de lamaie: 1 lingurita

Specific:

  European

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Italia

Categorii:

   Bomboane, fursecuri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Cris
Sau mai pe romaneste, fursecuri cu bezea. Nu ma intrebati de unde denumirea asta ciudat ca habar n-am. Asa apar in caietul cu retete al mamei, asa le-am zis si eu.
Din ingredientele de mai sus se face un aluat moale dar nelipicios. Se intinde aluatul pe planseta infainata
cu un pahar de tuica se taie rondele destul de mici. Fursecurile nu trebuie sa fie mari asa ca alegeti cel mai mic pahar pe care il aveti. ;)
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea teapana.
Bezeaua se pune intr-un posh si pe fiecare cerculet se face cate un mot.
Se coc fursecurile la foc mic 20-25 minute. Daca observati ca bezeaua isi schimba culoarea, coaceti cu usa cuptorului intredeschisa.
se lipesc cate doua cu gem de caise. Eu am facut cateva si cu gem de capsuni.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri