Nuci umplute cu crema de ciocolata

postat de Retete in Imagini, in Bomboane, fursecuri, pe 18 August 2013
Nuci umplute cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Oua: 3 bucati pentru aluat
  • Zahar: 200g
  • Faina: 600g
  • Untura: 300g
  • Coaja de lamaie: dupa gust
  • Amoniac: putin
  • Sare: putin
  • Zahar vanilat : 1-2 pliculete
  • Lapte: 1/2 l - pentru crema
  • Zahar: 1 cana
  • Faina: 3-4 linguri
  • Unt: 100 g
  • Cacao: 1-2 linguri
  • Ciocolata amaruie: 100g
  • Esenta de rom: dupa gust

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Bomboane, fursecuri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de ariana

Intr-un bol punem untura,zaharul,ouale,coaja
de lamaie,praful de sare, zaharul vanilat,
amoniacul si amestecam bine.
Adaugam faina si incepem sa framantam,daca mai
este nevoie mai adaugam faina.
Din aluatul obtinut formam bilute pe care le punem
in forma de copt.
Se coc pe flacara aragazului.

Mod de preparare crema:

Punem laptele pe foc intr-o craticioara,separat intr-un
bol amestecam faina cu zaharul,cacaoa si jumatate
din cantitatea de lapte si omogenizam.
Turnam compozitia peste restul de lapte adaugam
ciocolata bucatele si lasam sa fiarba la foc mic
amestecand continuu.
Cand compozitia s-a ingrosat dam vasul de pe foc
si adaugam untul amestecam pana ce acesta
se topeste la final adaugam esenta.
Cu crema obtinuta umplem fiecare "coaja de nuca"
dupa care le impreunam.
Se pudreaza cu zahar.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri