Omleta cu spanac si branza

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 20 August 2013
Omleta cu spanac si branza

Ingrediente

  • Oua: 5
  • Spanac: 1 legatura
  • Branza: 250 g
  • Ceapa: 1
  • Usturoi: 3 catei
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Ulei/unt: putin

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-3

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Mancaruri cu legume
Mod de Preparare

Spanacul se spala bine si se aleg doar frunzele
Se pune o oala cu apa la fiert si cand da in clocot se pune spanacul si se lasa sa fiarba cateva minute
Se scoate spanacul si se lasa sa se racoreascasi sa se scurga bine de apa intr-o sita, apoi se taie nu f marunt

Ouale se bat bine intr-un castron si se condimenteaza cu sare si piper(atentie daca branza este f sarata nu mai adaugati sare)
branza se taie cuburi
usturoiul se zdrobeste
ceapa se taie marunt
Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline sau unt si se adauga ceapa , se lasa la calit pana cand ceapa devine sticloasa

Se adauga spanacul si usturoiul si lasa 1-2 min apoi se rastoarna deasupra ouale batute apoi repede se presara branza taiata cuburi
Focul trebuie sa fie mic-potrivit...se lasa omleta la copt pana se "incheaga" bine apoi prin alunecare se pune omleta pe o farfurie mare(eu am folosit o tava de pizza)
Se rastoarna(intoarce) omleta si se coace si pe a doua parte
Se decoreaza cu rosii
Este delicioasa!

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri