Orez brazilian

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 11 Iulie 2013
Orez brazilian

Ingrediente

  • Orez: dupa gust
  • Ulei de masline: putin
  • Ardei capia picant: 1 buc
  • Ardei gras rosu: 1 buc
  • Ardei iute: 1 buc
  • Usturoi: 3 catei
  • Sare: dupa gust

Specific:

  Sud-American

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Brazilia
Mod de Preparare

Brazilienilor nu le lipseste orezul de pe masa
il combina cu friptura, fasole, carnati, peste, fructe de mare.

se fierbe orezul separat, se pune cand apa deja da in clocot si lasam 20 de min, apoi se clateste sub jet de apa rece si se lasa la scurs intr-o sita(este mult mai comod de folosit orez care fierbe in pungi)

Intr-o tigaie adanca se pune ulei de masline
se taie marunt 1 ardei(cum ar fii la noi capia rosu putin picant) aici acestui ardei i se spune dedo da dona(degetul doamnei) dar puteti folosi un ardei gras rosu si 1 ardei iute mic si au acelasi efect
si se caleste ardeiul taiat in uleiul de masline pentru cateva minute

se adauga apoi 2-3 catei de usturoi zdrobit si se mai lasa la calit pentru inca 2-3 min

apoi se adauga si orezul fiert si scurs, se condimenteaza cu sare

se mai amesteca de cateva ori avand grija sa nu zdrobim orezul si se serveste ca garnitura pe langa ce am amintit mai sus.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri