Pad Thai

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu orez, pe 12 Iulie 2013
Pad Thai

Ingrediente

  • Taitei de orez: 200 gr
  • Ceapa verde: 1 legatura
  • Ceapa: 1/2
  • Boabe de porumb: 50 gr
  • Alune pisate: 2 linguri
  • Zahar: 2 lingurite
  • Ardei iute: 1 praf
  • Usturoi: 2 catei
  • Castraveti: 1
  • Lamai: 1
  • Muguri de bambus: 150 gr
  • Fasole: Putin
  • Soia: Putin
  • Morcovi: 2
  • Creveti decorticati: 500 gr
  • Otet de orez: Putin
  • Ulei de peste: Putin
  • Sos de soia: Putin
  • Coriandru: Putin

Specific:

  Asiatic

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  4-5

Complexitate:

  Greu

Tara:

  Thailanda
Mod de Preparare

Se pun crevetii decorticati la fiert pentru cateva minute apoi se scurg de apa."Taietzeii" de orez se scufunda in apa clocotita 1 min apoi se clatesc in apa rece se lasa la scurs ceapa uscata se taie fideluta, ceapa verde se taie in bucati de 2-3 cm, usturoiul se piseaza. Intr-o tigaie adanca se pune putin otet de orez, ulei de peste(sau soia) se adauga ceapa uscata, taieteii de orez, sos de soia, zahrul, praful de ardei iute, usturoiul, ceapa verde, morcovul, porumbul,crevetii, coriandru,se amesteca tot timpul, Se "arunca" un ou si se amesteca bine dupa 1 min se scoate pe o farfurie, se orneaza cu castraveti si lamaie care ulterior se stoarce deasupra.
acestia sunt mugurii

Sursa retetei: Monica-Elizabet

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri