Paine Bradut de Craciun

postat de Retete in Imagini, in Paine de casa, pe 18 Iulie 2013
Paine Bradut de Craciun

Ingrediente

  • Apa: 500 ml
  • Drojdie uscata: 2 pliculete (14 gr in total)
  • Zahar: 1 lingura
  • Sare: 1 lingurita
  • Ulei: 10 linguri
  • Faina: aproximativ 400-450 gr

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Paine de casa
Mod de Preparare

Aceasta paine se poate realiza cu absolut orice aluat de paine

Se framanta aluatul si se lasa la crescut

apoi se imparte in 16 bile de aproximativ 75-80 gr fiecare

Apoi in tava dreptunghiulara se formeaza bradutul, se pune o chifla pentru piciorul bradului, apoi randul cu 5 chifle, deasupra 4...3...2...1

Se mai lasa la crescut cca 30 de min apoi se unge cu ou si se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste

Sursa retetei : ideea de la Marcela Constantin

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri