Paine ca pe vatra

postat de Retete in Imagini, in Paine de casa, pe 18 Iulie 2013
Paine ca pe vatra

Ingrediente

  • Faina: 400 gr
  • Apa: 250 ml
  • Ulei: 4 linguri
  • Drojdie uscata: 7 gr
  • Zahar: 10 gr
  • Sare: 8 gr

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Paine de casa
Mod de Preparare

Se amestecat faina cu drojdia, se face o gropita in mijlocul fainii si se pune apa calduta, zaharul, sarea si uleiul...apoi se framanta cca 8-10 min.

Se acopera aluatul si se pune la loc caldut la crescut pentrut 40 de minute.

Se scoate aluatul , ii dam o forma rotunda (sau cum doriti) se pune in tava tapetata sau se poate pune pe hartie de copt si am acoperim din nou si lasam la crescut inca 20-30 de min

Se incinge cuptorul la 220 gr

Se"unge cu pensula inmuiata cu apa putina, doar cat sa luceasca
se pudreaza cu faina

Apoi cu un cutit bine ascutit se cresteaza painea deasupra avand grija sa nu apasam prea mult aluatul

Se pune la copt pentru 25-30 de min(sau si mai mult pana cand se rumeneste deasupra)

Daca doriti o paine mai rumenita dar ea totusi este coapta dati drumul la focul de deasupra pentru 1-2 min

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri