Paine cu ceapa si masline

Ingrediente
- Unt moale: 75 g
- Lapte: 150 ml
- Drojdie: aferenta pt. 500 g faina
- Faina: 500 g
- Sare: o lingura rasa
- Oua: 2
- Zahar: putin
- Ceapa: 1
- Masline fara samburi: cateva
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
150 de minutePortii:
1Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Paine de casaSe prepara maiaua(dinputin lapte, o lingura de faina, drojdie si putin zahar)
Se amesteca cu restul ingredientelor, facand o gaura in faina cernuta si amestecata cu sarea, in care se pun ouale si maiaua.
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, apoi se scurge si se pune si ea in aluat
Adaugam si maslinele taiate marunt si fara samburi neaparat
Se framanta aluatul cu restul de lapte caldut ( 150 ml - laptele pt. maia ).
La sfarsit se adauga untul.
Se acopera aluatul, se pune intr-un loc caldut, si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul , aproximativ o ora
Se mai framanta o data pentru cateva minute
Se da aluatului forma dorita, se pune in tava tapetata si se mai lasa la crescut pentru cca 30 de min
Se unge cu galbenus de ou, se presara seminte de in/susan alb/negru..de care doriti
Apoi se pune in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra
Sursa retetei: aluat-Micul idee:cris75
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |