Paine cu nuca

postat de Retete in Imagini, in Paine de casa, pe 18 Iulie 2013
Paine cu nuca

Ingrediente

  • Apa calda: 300 ml
  • Drojdie: 1 pliculet
  • Faina: 250 gr
  • Faina integrala: 250 gr
  • Sare: 1 lingurita
  • Nuci: 150 gr

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  4-5

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Paine de casa
Mod de Preparare

Reteta cu mici modificari de pe blogul Ama in bucatarie

Eu am doar din jumatate din cantitati pus in plus 2 linguri de ulei si cu 25 de gr mai putina faina alba(nu mai intra)...aluatul era deja nelipicios(faina de aici difera putin)

Mod de preparare:

Drojdia se pune in apa calduta si se lasa pentru cateva minute sa se umfle
Se adauga sarea,uleiul apoi putin cate putin faina integrala si la sfarsit faina alba de grau

Se framanta un aluat ce se lasa la crescut aproximativ 40 de min
Intre timp se prajesc putin nucile

Se intinde pe masa de lucru(eu am facut inimioare), apoi se pune in tava putin unsa, se pun nuci din loc in loc si se mai lasa la crescut 15 min

Se pune in cuptorul preincalzit si se coace

Reteta în Imagini
Mod de Servire

Este delicioasa pentru dimineata cu un iaurt, kefir,unsa cu crema de branza, ceai alaturi

Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri