Paine cu nuca

Ingrediente
- Apa calda: 300 ml
- Drojdie: 1 pliculet
- Faina: 250 gr
- Faina integrala: 250 gr
- Sare: 1 lingurita
- Nuci: 150 gr
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
150 de minutePortii:
4-5Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Paine de casaReteta cu mici modificari de pe blogul Ama in bucatarie
Eu am doar din jumatate din cantitati pus in plus 2 linguri de ulei si cu 25 de gr mai putina faina alba(nu mai intra)...aluatul era deja nelipicios(faina de aici difera putin)
Mod de preparare:
Drojdia se pune in apa calduta si se lasa pentru cateva minute sa se umfle
Se adauga sarea,uleiul apoi putin cate putin faina integrala si la sfarsit faina alba de grau
Se framanta un aluat ce se lasa la crescut aproximativ 40 de min
Intre timp se prajesc putin nucile
Se intinde pe masa de lucru(eu am facut inimioare), apoi se pune in tava putin unsa, se pun nuci din loc in loc si se mai lasa la crescut 15 min
Se pune in cuptorul preincalzit si se coace
Este delicioasa pentru dimineata cu un iaurt, kefir,unsa cu crema de branza, ceai alaturi
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |