Paine cu surprize

postat de Retete in Imagini, in Aperitive cu foietaj, pe 1 Iulie 2013
Paine cu surprize

Ingrediente

  • Oua: 1 buc
  • Apa: 100 ml
  • Lapte: 100 ml
  • Drojdie uscata: 1 plic
  • Unt: 25-30 g
  • Sare: 1 lingurita
  • Zahar: 1/2 lingurita
  • Faina: cat cuprinde

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Greu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aperitive cu foietaj
Mod de Preparare

10 umpluturi diferite(cascaval, sunca, ciuperci, masline, ceapa verde, patrunjel, ardei gras de 3 culori,rosie,ou fiert, etc) pe care le taiem marunt
condimentam umpluturile care nu sunt delok sarate...
Se dizolva drojdia in lapte caldut+apa+zahar si se lasa 8-10 min
untul la temperatura camerei se amesteca cu oul, se amesteca cu drojdia crescuta si incepem sa adaugam faina pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de mana
Se lasa la crescut 40 de min
Cand este gata mai framantam aluatul cateva minute si-l impartim in 10 bile. Fiecare bila o intindem intr-o foaie subtire
Fiecare foaie o umplem cu o umplutura diferita, nu le-am pozat chiar pe toate 10 ca ma apuca dimineata
Apoi rulam si le asezam intr-o tava unsa cu putin unt sau ulei de masline pe principiul piramidei
4 la baza
3 stratul urmator
2 urmatorul strat si
una sus
Ungem cu galbenush de ou toata suprafatza si presaram susan mai lasam la crescut 15-20 de min si dam la cuptor preincalzit pana se rumeneste
sursa retetei: Monica-Elizabet

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri