Paine floarea soarelui

postat de Retete in Imagini, in Paine de casa, pe 18 Iulie 2013
Paine floarea soarelui

Ingrediente

  • Faina: 400 gr
  • Apa: 250 ml
  • Ulei: 4 linguri
  • Drojdie uscata: 7 gr
  • Zahar: 10 gr
  • Sare: 8 gr

Specific:

  European

Timp Preparare:

  180 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Paine de casa
Mod de Preparare

Se poate prepara din orice aluat de paine, deosebit este aspectul painii in forma de floare

Se amestecat faina cu drojdia, se face o gropita in mijlocul fainii si se pune apa calduta, zaharul, sarea si uleiul...apoi se framanta cca 8-10 min.

Se acopera aluatul si se pune la loc caldut la crescut pentrut 40 de minute.

Se scoate aluatul se mai framanta 5 min apoi il punem pe masa infainata si rupem din el o bucata de cca-50-60 de gr care o sa fie mijlocul florii, asezem aceasta bila in tava unsa cu putin ulei de masline(chiar in mijloc)

Din restul aluatului facem un "sul" din care vom taia petalele florii

fiecare petala trebuie sa aibe aproximativ1,5-2 cm

Asezam petalele in tava in jurul bilei in mijloc si mai lasam la crescut pentru 30 de min

Ungem cu galbenus de ou, presaram seminte de susan negru sau mac doar pe bila din mijloc

Punem in cuptorul preaincalzit la 180 grade

Coacem cca 30-35 min, sau pana se rumeneste deasupra

Sursa retetei: Happy-Wife(bucataria noastra)

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri