Paine frantuzeasca - Pain parisienne

postat de Retete in Imagini, in Paine de casa, pe 18 Iulie 2013
Paine frantuzeasca - Pain parisienne

Ingrediente

  • Faina: 600 g
  • Faina integrala: 100 g
  • Drojdie uscata: un plic
  • Zahar: o lingura rasa
  • Sare: o lingura
  • Apa: 190 ml
  • Lapte: 240 ml

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Franta

Categorii:

   Paine de casa
Mod de Preparare

Incet, incet nu mai cumparam paine, fac doar eu acasa.Cu toate ca stii ca cea cumparata are tot felul de adaosuri, de abia cand faci tu, iti dai seama, cam cate poate sa aiba, tinand cont ca se comporta total altfel decat cea facuta acasa.

Se pun ingredientele in masina, in ordinea din carticica, si se formeaza pe urma painicile.Se imparte aluatul in doua, se alungeste, si se roteste fiecare de doua ori.Se mai lasa in tava pe hartie de copt, cam 30-40 de minute la crescut, pe urma se baga la cuptor.Pentru ca sa fie crocanta se pune in cuptor un bol/cescuta cu apa.Data viitoare fac una singura, sa fie felia mai mare.

Foarte, foarte buna mi-a iesit painea asta.

Dupa ce le-am scos din MDP si le-am pus in tava la crescut

Inainte de a fi bagate la cuptor.Sa nu credeti ca-s chiar asa mari, asa par in poza, dar veti vedea la poza cu felia, ca nu-s foarte mari, dimpotriva.

Poza cu painicile scoase din cuptor n-am, ca era tarziu cand le-am scos, dimineata m-am grabit a servici, dupa masa la mancat, si pe cand sa le fac poza, erau numai niste cioturi, dar am reusit sa tai cateva felii sa le pozez.

Reteta postata in forum de Micul

Reteta de pe un forum german.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri