Paine impletita

Ingrediente
- Apa calda: 1 pahar(200 ml)
- Lapte: 1 pahar(200 ml)
- Drojdie uscata: 1 pachet
- Oua: 2
- Unt moale: 50 gr
- Sare: 2 lingurite rase
- Zahar brun: o lingurita
- Faina: am pus pana ce coca nu s-a mai lipit de mana
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
150 de minutePortii:
1Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Paine de casaSe inmoaie drojdia in putin lapte cald si impreuna cu o lingurita de zahar si se lasa pentru 7-8 min
Se topeste untul, se adauga restul de lapte, apa, oua, sare si se amesteca punand treptat faina...asa cum am spus mai sus pana cand aluatul a incepe sa se desprinda singur de pe maini
Se lasa la crescut 1 ora. aluatul se presara cu putina faina si se acopera bine si se tine la loc ferit de apa si curent
Se framanta din nou pentru cateva minute
Se imparte aluatul in doua bile una 2/3 si una 1/3 din aluat
Fiecare bila se imparte in 3 bile mai mici(obtinem deci 6 bile...3 mai mari si 3 mai mici) din care intindem "suluri"
Sursa retetei: idee impletitura culinar
-
Aici sunt sulurile mai groase intinse
-
Aici sulurile groase impletite, se pun in tava si se aplatizeaza putin
-
Sulurile subtiri...
-
Impletite si ele
-
Si puse peste prima "impletitura" in tava
-
Unsa cu galbenush de ou si presarate cu seminte de susan
-
Apoi se mai lasa la crescut inca 25-30 de min si sepune in cuptorul preincalzit pana se rumeneste
-
Sectiune
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |