Paine impletita cu susan

postat de Retete in Imagini, in Paine de casa, pe 18 Iulie 2013
Paine impletita cu susan

Ingrediente

  • Faina: 500 g
  • Drojdie proaspata: 1 cub
  • Sare: 1 lingurita
  • Lapte: 250 ml
  • Zahar: 1 lingurita
  • Ulei de masline: 2 linguri
  • Apa: aproximativ 100 ml

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Paine de casa
Mod de Preparare

Din ingredientele de mai sus se framanta aluatul, pana cand acesta nu se mai lipeste si peretii vasului raman curati

se lasa sa creasca o ora timp in care isi dubleaza volumul

aluatul se imparte in doua parti, una mai mare (cam 2/3 si una de aproximativ 1/3 parte). Din fiecare bucata de aluat se fac 3 suluri care se impletesc.

Intr-o tava, pe hartie de copt asezam mai intai impletitura mai mare.

Aplatizam putin si asezam deasupra impletitura mai mica.

Ungem cu galbenus si presaram susan. Mai lasam sa creasca 20 minute si introducem in cuptorul preincalzit pentru 35 minute


Reteta postata in forum de Criss

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri