Paine impletita in patru

postat de Retete in Imagini, in Paine de casa, pe 18 Iulie 2013
Paine impletita in patru

Ingrediente

  • Faina: 2 kg
  • Drojdie proaspata: 40 gr
  • Apa calda: 1 l
  • Ulei: 100 ml
  • Sare: 2 linguri

Specific:

  European

Timp Preparare:

  180 de minute

Portii:

  3

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Paine de casa
Mod de Preparare

Amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.
Intr-un vas suficient de mare sa creasca aluatul punem faina, sarea, uleiul, drojdia si apa.

Framantam bine aluatul pana se dezlipeste de vas si maini. Lasam apoi aluatul la crescut intr-un loc caldut cam 30-40 min.
Dupa ce aluatul a crescut,il framanatam din nou sa scoatem tot aerul din el.
Am impartit aluatul in 3 parti si apoi fiecare parte in 4 parti egale din care se fac suluri.

Incepem inpletirea painii:punem alaturi cele 4 suluri,pe al 3-lea il ridicam si pe primul il trecem peste celelate 3 ramase,asezam sulul ridicat la locul lui,acum fiind al 2-lea.repetam operatiune pana impletim toata painea.
Paine impletita o punem in tava unsa cu ulei si mai lasam la crescut 30 min si apoi o punem la cuptor la foc mediu.O scoatem cand e rumenita

Reteta postata in forum de cretu-veronica22

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri