Paine taraneasca

postat de Retete in Imagini, in Paine de casa, pe 18 Iulie 2013
Paine taraneasca

Ingrediente

  • Faina: 1kg
  • Cartofi: 4
  • Sare: putina
  • Drojdie: un cub
  • Apa: cam o cana
  • Zahar: jumatate de lingurita

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Paine de casa
Mod de Preparare

Am facut si eu aseara paine, dar in cuptor ca nu am aparat de preparat paine.

E o paine taraneasca cu cartofi.

Cartofii i-am copt la MW ca a mers mai rapid.Am dizolvat drojdia in putina apa calduta si am adaugat zaharul, turnand in mijlocul fainii unde am facut o gaura.

Am lasat sa stea 10 minute sa se "imprieteneasca"

Intre timp am zdrobit cartofii cu o furculita, i-am pus peste si am inceput sa amestec adaugand apa calduta. Am rasturnat aluatul pe masa si am framantat un pic, sa zic un sfert de ora dupa care l-am lasat sa dospeasca vreo 40 de minute.

L-am pus in tava si i-am facut si Dianei o painica rotunda.

Cu vreo 5 minute inainte de a fi gata, am pus cateva picaturi de ulei in 50 ml apa si am pensulat painile sa prinda o culoare frumoasa.

Reteta postata in forum de MihaelaT

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri