Painici cu varza calita (varzari)

Ingrediente
- Faina: 1/2 kg
- Drojdie: 1 cub
- Sare: dupa gust
- Apa: cat cuprinde
- Varza murata: 1/2 kg
- Cartofi: 5 buc
- Sare: putina
- Piper macinat: dupa gust
- Ulei: dupa gust
- Marar: dupa gust
- Cimbru: dupa gust
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
90 de minutePortii:
6Complexitate:
GreuTara:
RomaniaCategorii:
Aperitive cu foietajDizolvam drojdia intr-un pic de apa calduta, punem de plamadeala, apoi framantam adugand inca un pic de apa si faina, sare si obtinem un aluat nu prea tare pe care-l punem la dospit pentru cel putin 30 de min
In acest timp pregatim umplutura
Varza o spalam intr-o apa , o stoarcem si o punem la calit pe un pic de ulei
.Adaugam sare si piper, marar, cimbru.boia de ardei(daca va place mai rosie si o lingura de bulion)
Punem cartofii la fiert, cand cartofii sunt fierti scurgem apa, ii pasam si ii amestecam cu varza calita.
Rupem din aluatul dospit aproximativ 6 bucati fiecare bila o presam cu mana un pic sau intindem o foaie nu f subtire si in mijloc asezam umplutura de cartofi si varza.
Tragem aluatul peste umplutura si intindem o foaie nici prea groasa nici prea subtire. Se poate coace in tigaia de teflon pe aragaz sau in cuptor la foc potrivit
sau putem intinde o foaie dreptunghiulara punem umplutura din loc in loc apoi alta foaie deasupra si in locul unde este umplutura se decupeaza apasand bine marginile formelor decupate
sursa retetei: Monica-Elizabet
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |