Painici impletite cu ananas

postat de Retete in Imagini, in Paine de casa, pe 18 Iulie 2013
Painici impletite cu ananas

Ingrediente

  • Apa: 250 ml
  • Faina: 450-500 gr
  • Oua: 1
  • Unt: 30 gr
  • Ulei: 3 linguri
  • Zahar: 3 linguri
  • Sare: 1 varf de cutit
  • Drojdie uscata: 1 plic

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Paine de casa
Mod de Preparare

Drojdia se pune la inmuiat in apa calduta si zahar si se lasa sa se odihneasca pentru cateva minute

Se bate oul cu putina sare ,se amesteca cu untul topit si uleiul

Se amesteca cele doua compozitii de mai sus si se incepe adaugarea fainii putin cate putin pana cand aluatul devine nelipicios

Se lasa la crescut o ora

Cand este gata se imparte aluatul in bile de cca 100 gr fiecare si fiecare bila se intinde intr-o foaie dreptunghiulara , mai groasa pe mijloc si mai subtiata pe margini

Marginile se cresteaza in fasii de 2 cm latime

Pe mijloc se pune umplutura din:

Cubulete de ananas+zahar+scortisoara

Apoi aducem marginile aluatului peste umplutura una cate una(stanga-dreapta-stanga-dreapta)

Asezam painicile in tava la distanta unele de altele

Ungem cu galbenus de ou, presaram zahar tos

Se mai lasa la crescut inca 30 de min

Se pun in cuptorul preincalzit pana se rumenesc deasupra

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri