Painici Portugheze

postat de Retete in Imagini, in Paine de casa, pe 15 Iulie 2013
Painici Portugheze

Ingrediente

  • Faina: 500 g
  • Drojdie uscata: 1 plic
  • Apa: 300 ml
  • Sare: 2 lingurite
  • Miere: 1 lingura

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Portugalia

Categorii:

   Paine de casa
Mod de Preparare

Se pun toate ingredientele in masina de paine sau se framanta cu mana aluatul astfel:

Drojdia se inmoaie in putina apa si se lasa 5 min, se adauga zaharul, sarea, mierea, apoi putin cate putin faina si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. poate sa nu fie nevoie de toata faina daca vedeti ca aluatul este elastic si nu se mai lipeste de mana nu adaugati toata faina

Se lasa aluatul la crescut(acoperit, la caldura si departe de sursa de apa ) timp de 30-40 de min

Aluatul se imparte in bucati de 95 g se intind rotunduri, apoi se ruleaza.

Se mai lasa 20 min la crescut, se cresteaza cu un cutit ascutit, se ung cu un amestec de apa si ulei de masline

Se pun la cuptorul bine incins.Se lasa pana devin aurii.

Sursa retetei: Micul-bucataria noastra

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri